Qualys scan időzítési opciók.

Qualys Időzített Scan

A rendszeresen elvégzett sérülékenységvizsgálat jelentős mértékben hozzájárulhat az informatika biztonságos működéséhez. A sérülékenységvizsgálatok időzítése leveszi az ismétlődő konfigurációs folyamat terhét az IT válláról így az az értékteremtésre koncentrálhat.

A Qualys scanek időzítése a mindennapos üzletmenet megóvásához is szorosan kapcsolódik. Bár tapasztalataink szerint a sérülékenységvizsgálat ritkán okoz fennakadást, a kritikus infrastruktúra zavartalan működése érdekében indokolt lehet az esti/éjszakai órákra szeretik ütemezni a vizsgálatokat.

A Scheduled Scan opciói segítségével rugalmasan ütemezhetjük a vizsgálatunk idejét. A vizsgálat ideje testreszabható úgy, hogy a scan leálljon vagy akár teljesen félbe is szakadjon adott idő után, majd amennyiben szükséges fix időn belül magától folytassa futását. A vizsgálat ismétlődését is testreszabhatjuk, úgy hogy előre meghatározott időközönként futtatja Qualys a scant. A scant időzíthetjük többek között úgy, hogy adott naponta, hetente vagy akár csak a hónap bizonyos napjain fusson le.